Ново в козметичната ми чантичка №6 - Weleda Baby


Наскоро ми пристигна бебешката козметика, която поръчах от английски онлайн магазин, и бързам да я споделя с вас. Спрях се на серията с невен на немската фирма за натурална козметика Weleda, която се намира и в нашите аптеки, дрогерии и бебешки магазини, но реших да поръчам заради осезаемата разлика в цената. Изборът на първата козметика на бебето ми отне доста време, държах преди всичко да е с максимално пречистен състав и без съдържание на всякакви синтетични пенители и аромати, минерални масла, така анатемосваните парабени и популярния напоследък техен заместител със също толкова съмнителна слава феноксиетанол. Реших още, че поне в началото няма да купувам т. нар. медицинска козметика, докато не установим нужда от такава, а вместо това предпочитам продукти с натурален състав.

Поразучих предлаганите на нашия пазар варианти, консултирах се с мои близки, минали наскоро през същото, и накрая се спрях на четири продукта от споменатата вече серия. В следващите редове ще ви представя накратко всеки от продуктите с неговото предназначение, както и с каква цел избрах точно него от сравнително големия асортимент на линията. След време, когато ги изпробвам върху себе си и бебка, ще споделя и личните си впечатления от качествата им, както и оценка на избора си на конкретни продукти - доколко са ми били полезни и дали съм пропуснала нещо по-необходимо.

Шампоан и душ-гел Weleda с невен


Първият продукт, който избрах, е комбинация от шампоан и душ-гел за бебета и деца - вероятно това ще е и първият, който ще използваме у дома. Предназначен е за миене или къпане под течаща вода, а това ми се вижда най-удачният начин през първите седмици на новороденото. Производителят също така съветва да използваме продукта за бързо почистване на лицето и дупето с помощта на памуче, но според мен има и по-подходящи продукти за целта.

Мляко за вана Weleda с невен


Измиващото мляко за вана взех за случаите, когато - както се досещате - ще се къпем във ваничката. За разлика от шампоана, млякото се разтваря директно във водата, не се маже бебето с него. В българското описание на продукта пише и, че има релаксиращо действие и подготвя бебето за сън, като премахва превъзбудата от събраните през деня впечатления. Според немския и английския сайт обаче това е характерно за друг продукт от серията, който на този етап не смятам да купувам, докато не установя нужда от нещо подобно, а млякото си е просто за ежедневната баня.

Бебешко олио Weleda с невен


Обожавам да се мажа с всякакви масла и нямаше как да пропусна да взема бебешко олио и за бебето. За разлика от обичайните продукти от този тип, тук не става дума за минерално масло, разбира се, а за комбинация от натурални масла, които да помагат в грижата за бебешката кожа след баня, както и за препоръчителните редовни масажчета. Също така, олиото може да се ползва за бързо почистване на дупето с помощта на влажно памуче при смяна на пелените, когато не е необходимо измиване, като по този начин се избягва употребата на мокри кърпи.

Крем против подсичане Weleda с невен


Както всички останали бебешки кремове със съдържание на цинков оксид, и този се използва при наличие на възпаление по кожата на бебето, но ако то е склонно към подсичане, може да бъде мазано и с превантивна цел при всяка смяна на пелените (а впрочем може би не е лошо да се помисли и за смяна на марката използвани пелени). Взех го за всеки случай и не възнамерявам да го използвам без нужда.

Еко мокри кърпички Earth Friendly Baby


Тези кърпички хвърлих в кошницата, за да допълня общата сума до нужната за безплатна доставка. Реших, че все пак може да са ми от полза, докато сме на разходка навън, а и съставът им ми допадна на първо четене - изцяло лишен от всичките химии, които се намират в мокрите кърпи по нашите супермаркети и които не бих доближила до кожата на беб.

Ако и вие сте използвали тези или други продукти от серията на Weleda, било то върху себе си или върху детенцето си, ще се радвам да споделите впечатленията си в коментарите.

До нови срещи! :)



Коментари

  1. Едно тагче от мен, ако ти се занимава :)

    http://womanberry.com/2013/09/22/tag-versatile-blogger-award/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за тага, Мери :) С интерес изчетох твоите отговори и ще се включа, като ме навести музата ;)

      Изтриване
  2. Здравей :) И аз те тагнах те за Versatile Blogger Award, много ще се радвам ако го направиш! :)
    Поздрави Милена
    http://myboxofbeauty.blogspot.se/

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Благодаря ти за коментара! Мнението ти ми позволява да подобрявам себе си, дейностите си и съдържанието, което публикувам, а желанието ти да го споделиш ми носи безкрайна радост!