Панирани тиквички... на фурна




Отдавна не съм писала тук.. Крайно време е да си отбележа някои сполучливи опити в кухнята, за да не ги забравя с времето :D Първата е малко изненадваща, но изключително вкусна и здравословна. Ето я и нея:

2-3 тиквички се нарязват на тънки резенчета (дали напречно или надлъжно си е по ваш избор), овалват се в разбито яйце и после в смес от галета и царевично брашно (аз я правя в съотношение 2:1). Някъде из тези смеси е хубаво да се добави малко сол. Аз все забравям.. Редят се в тавичка върху хартия за печене, поръсват се с олио или зехтин и се пекат в предварително загрята на поне 220 градуса фурна, докато станат златисти. По възможност ги вадите, преди да почернеят.. Обикновено пека по две тави наведнъж, на програма с вентилатор, и са готови за 20-25 минути. Отделно забърквам сос от кофичка кисело мляко, малка заквасена сметана, копър и чесън на вкус. Толкова. Бързо, лесно, вкусно, хихи.

Коментари