Бързи, лесни и вкусни тиквени мъфини с кленов сироп




Още една вкуснотия, родена от нуждата да се употреби застоял продукт - в този случай, няколко парчета замразена тиква и домочадие, рецитиращо "аз не обичам тиква" като мантра.. И така, трябваше да изобретя нещо вкусно, за да не си ям сама всичката иначе толкова ароматна и прекрасна тиква :D 

Съставки за 12-18 бр.

- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. сварена на пара и пасирана тиква
- 1 ч.ч. кленов сироп
- 1/2 ч.ч. олио
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. индийско орехче 

Приготвят се изключително лесно: смесваме мокрите продукти, пресяваме сухите заедно, след което бавно и при непрекъснато бъркане ги добавяме към мократа смес. Разпределяме сместа във формички и печем - в моя случай 30 мин на 170 градуса с вентилатор.

Количеството смес ми стигна за 18 броя, но не се надува прекомерно, така че може спокойно да се пълни и над 2/3 от обема на формата без опасност от преливане. По мое мнение най-подходящи за целта са намазнени силиконови формички - направих и няколко броя в хартиени и залепват доста неприятно, а от силиконовите се отлепват без усилие и загуба на материал.

Да ви е вкусно :)

Източник: http://www.supichka.com

Коментари