Zoya Chyna

Zoya Chyna на дневна светлина

Zoya Chyna на изкуствена светлина
Макар да не ви показвам често червени лакове, може би трябва да знаете, че са ми страст. Дотолкова, че една голяма част от колекцията ми е именно в червено. Планирам да ги наснимам всичките заедно някой ден, но няма да се заричам. Обект на днешната публикация е именно един такъв червен лак, към момента (но не задълго) най-новият в кутията (да, държа лаковете си в кутия, а кутията - в шкаф, и планирам закупуване на заключващо се куфарче в съвсем скоро време, за да си опазя лаковите и гримови съкровища от пипливи малки ръчички и любопитни устички.. но за това по-натам).

Та така, след това лирично отклонение ви представям още един червен пясъчен лак (в случай, че сте пропуснали, ето тук можете да видите предишния). Chyna е първата ми Zoya от колекциите Pixie Dust, но цветът толкова ми хареса, че пренебрегнах мненията колко трудно съхнат, как бързо се износват и т.н. Все пак се застраховах и за първи път от години не сложих база - дали затова или не, не зная, но не мога да се оплача от времето за съхнене. Пясък като пясък, в това отношение. Може би най-трудният за нанасяне, който съм пробвала - слоевете ми се получаваха доста неравномерни, на места твърде тънки и накъсани, на други пък ужасно дебели, но в крайна сметка това се оказа без особено значение и с изсъхването лакът си придоби правилен вид (при два слоя, както и с другите пясъци, пък и всякакви лакове по принцип).

Колкото до износването - около 12 часа му трябваха, за да почнат да му се отлепват частиците и вместо с червени, лакът постепенно се изпъстря със сребристи точици. Далеч не толкова бързо и по много, колкото при OPI Stay the Night (който също предстои да ви покажа), но все пак досадно и неприятно. Още 24 часа по-късно вече се е обелил частично на почти всички нокти. За съжаление този лак влиза в категорията лакове, които слагам само с конкретен повод, и то не повече от няколко часа по-рано, но при всички положения ще си го задържа. 

Не мога да не отбележа, че цветът наистина е изключително красив - тъмночервен и с безброй искрящи частици, които е просто невъзможно да бъдат уловени от фотоапарат, както и при останалите пясъчни лакове. Сезонът на тези цветове отминава скорострелно (доколкото изобщо го имаше тази година), но вероятно ще си намеря повод да го сложа още 1-2 пъти, преди да извадя трайно летните нюанси. Трайно, понеже вече разходих т.нар. Джапанка (China Glaze Flip Flop Fantasy), но кой знае защо пропуснах да я покажа тук.. Обещавам да се поправя. Но стига толкова приказки, вижте снимките по-нататък в публикацията и след това се отбийте до публикацията за осмомартенския giveaway... ;)






Коментари

Публикуване на коментар

Благодаря ти за коментара! Мнението ти ми позволява да подобрявам себе си, дейностите си и съдържанието, което публикувам, а желанието ти да го споделиш ми носи безкрайна радост!