Четки за грим от E.L.F. част 1 - Лице

Снимка: Google Images

Привет :)

Напоследък нещо все не ми остава време да седна да си допиша дългоотлаганите статии за козметиката на E.L.F, пък и нещо музата ми се изпари напоследък - удавих се в работа ли, от времето ли ми е все едно такова сиво и никак не ме свърта. Но все пак, с муза или без, реших да довърша поне започнатата, пък някой по-хубав слънчев ден ще редактирам, ако има нужда :)

Причината да направя първата си поръчка бяха доста хвалените четки от Studio серията им, от които аз самата също съм повече от доволна. Засега съм ползвала само такива за лице, тъй като имам доста удачен набор от четки за очи на Ecotools и на този етап не виждам необходимост от други.

Като цяло четките от Studio серията им имат доста елегантен вид, косъмчетата им са меки, гъсти и лъскави, нямат никаква миризма, а дръжките им са дълги и много удобни за ползване. Изборът също е впечатляващ, като покриват доста голям набор от предназначения както за лице, така и за очи. За цената си от 3,50 паунда ги намирам за чудесна инвестиция, особено за начинаещи, които не биха искали да цамбурнат директно в дълбокото с MAC например.

Тези от основната линия определено изглеждат доста по-обикновени с белите си дръжки и цветните косъмчета, макар да допускам, че това донякъде си е въпрос на вкус. При тях обаче я няма тази лъскавина на косъма, а напротив - дори на снимките на сайта изглеждат твърди и проскубани и впечатленията ми се затвърждават от единствената четка от тази серия, която имам. Сигурна съм, че някои от тях също са сполучливи, но въпреки ниската им цена едва ли бих експериментирала отново в тази посока.

Имат и още една бамбукова серия, най-скъпата от всички, която обаче все още не съм изпробвала лично. Четките изглеждат страхотно и като функционалност допълват чудесно липсващите в Studio асортимента, пък и чета доста добри отзиви за тях. Дори си мислех, че ми правят идеален комплект с тези на Ecotools, но засега се въздържам, тъй като все още се чувствам достатъчно начинаеща, за да се задоволя с настоящата си "селекция" :)

Ето и четките, с които се сдобих в течение на последните 2-3 месеца:

Studio Powder Brush

Това е може би най-хвалената им четка и мога да кажа, че изобщо не е напразно. Първото ми впечатление беше, че е невероятно мека, може би най-меката, която съм ползвала досега. По принцип се води за пудра, но тъй като използвам рядко, беше й отредена роля за фон дьо тен. За да дам малко история, досега съм нанасяла течните продукти само с ръце или с латексово тампонче, като втория вариант използвам обикновено за вечерно излизане, където мога да си позволя по-плътно и покривно нанасяне, докато за ежедневния грим разчитах главно на пръстите си.


По този тип четки се запалих след няколко позитивни отзива, прочетени в интернет, които загъделичкаха любопитството ми, най-вече поради особената форма на четката. Ефектът, който се постига с нея, надмина очакванията ми - без усилие позволява равномерно и ефирно, но същевременно достатъчно покривно нанасяне, каквото досега трудно успявах да докарам и при сериозно старание. Също така, тъй като е с изкуствен косъм, почти не задържа продукт и съответно е доста икономична. Безкрайно съм доволна и нямам търпение да я изпробвам и с други продукти - например фон дьо тен мус или компактна пудра.

Studio Stipple Brush

Тази четка също минава за една от най-добрите им попадения, но досега не съм имала шанса да я оценя подобаващо. Моята дойде малко сплескана в опаковката си и много време не даваше признаци, че ще "влезе във форма", въпреки всевъзможните ми усилия да я докарам кръгла. Напоследък изглежда по-добре, макар все така да е по-разперена отколкото ми се иска, но този проблем вярвам ще се реши окончателно с протекторите за четки, които чакам скоро да ми пристигнат.


Доколкото разбирам, идеята на този тип четки е да бъдат използвани с течни продукти, с цел постигане на леко и ефирно покритие. За съжаление тази идва със сравнително рядък косъм и поради това би могла да се използва за фон дьо тен само от момичета с безпроблемна кожа, с цел изравняване на тена. На мен обаче този ефект ми е прекалено слаб, благодарение на луничките, с които се окичиха страните ми в последните години, и общо взето се ограничих с 1-2 опита с четката, след което се отказах. Кремообразни ружове също не използвам на този етап, така че и за тази функция нищо не мога да кажа.

Следващото, за което му хрумна да я изпробвам, бяха компактните ружове - с тях наистина се постига много леко нанасяне, без да е нужно особено внимание, тъй като самата структура на четката не позволява нанасянето на твърде много продукт. Случвало ми се е да донанасям на места, когато не ми е достигала светлина, и не съм забелязала прекомерно наслагване на цвят, като се покажа на силно осветление, както ставаше от време на време с предишната ми четка за руж. Единственият проблем, който отчитам при нея е, че твърде много разпрашава ружа в кутийката, особено ако е по-мек и трошлив.

Studio Fan Brush / Essential Fan Brush

От доста време заглеждах този тип ветрилообразни четки в разни сетове и не можех да си обясня за какво бих могла да ги ползвам. Виждаха ми се крайно безполезни - хем широки, хем плоски, и въобще не ми хрумна, че всъщност ще се окажат толкова полезни. От чисто любопитство реших да си поръчам първата - от основната, по-евтина линия, тъй като смятах, че дори да не намеря за какво да я ползвам, поне няма да съжалявам за хвърлените пари. Към онзи момент дори не подозирах колко съм се объркала :)


Най-напред я нарочих за почистване на попадали прашинки от сенки под очите и останах изумена колко лесно се справя с тази задача. Вече нямам никакви притеснения, че ще се налагат корекции на фон дьо тена при всяко гримиране. Къде от некадърност, къде от не особено качествени сенки, честичко се налага да ги обирам от скулите си и също толкова често се случва да поразмажа част от тях. Този тип четки обаче позволяват с 1-2 леки движения или потупвания да се оберат всички цветни прашинки, без това да се отрази на останалата част от грима.


Много бързо съжалих, че не съм си взела Studio четката, тъй като разликата в качеството между двете линии беше безспорно. Както ясно си личи на снимките, бялата вече изглежда доста проскубана и много бързо загуби дори сравнително приличния вид, който имаше в началото, въпреки че не се скубе. Затова бързичко наваксах пропуска и си поръчах и другата, а междувременно изпробвах тази за един доста поразпаднат руж, който ще ви покажа по-натам. С плоската й част потупвам няколко пъти по парченцата и нанасям по скулите. Полепва точно необходимото количество, но за равномерно нанасяне и преливане е необходима една идея по-лека ръка, отколкото със Stipple четката.

Studio ветрилото се оказа също толкова меко като Powder четката от същата серия, не се скубе и запазва добрия си вид след употреба и почистване. Засега още не съм я вкарала в редовна употреба, твърде много си я харесвам такава новичка и мекичка и вероятно ще мине известно време, преди да започна да я експлоатирам толкова, колкото обикновената. Чела съм, че други момичета използват този тип четки и за нанасяне на маски за лице и се изкушавам да пробвам, но засега сърце не ми дава да натопя черната прелест в течни продукти. Вероятно с някоя следваща промоция ще си поръчам още 1-2 такива и тогава ще поекспериментирам.

Studio Kabuki Brush

Въпреки че имах мини-кабуки четката на Ecotools, реших да си поръчам и тази, за да е в комплект с HD пудрата от същата Studio серия. В интерес на истината очаквах да е доста по-голяма, а се оказа с височината на минито, въпреки че е двойно по-обемна и плътна, което си е доста доволно все пак. За първи път използвам прахообразна пудра и затова не мога да кажа доколко този тип четки се справят по-добре от останалите конкретно в този случай, но аз лично съм много доволна от ефекта, който се постига с нея. Не е трудно да се вземе точното количество, а остатъка просто го изтърсвм в капачката и досега не ми се е случвало да прекаля и да си докарам онзи призрачен оттенък, който е лесно постижим с чисто бяла пудра.


И тази не изневерява на мекотата, типична за останалите четки от серията, гъстотата на влакната е задоволителна и е много удобна за нанасяне, като позволява доста свобода и лекота на движенията, сравнена с четките с дръжки, с които поне на мен ми е трудно да постигна съвсем фино и равномерно покритие без напластяване, особено върху фон дьо тен, поради което се и въздържах от ползването на пудри по принцип.

Единственото, за което малко ми е криво е, че започна да се скубе още преди първото използване - снимката е правена веднага, щом я получих и вече си личи как едно косъмче е тръгнало да си ходи :( За съжаление тази практика продължи и вече си падат по 2-3 на ползване, така че следващото ми кабуки със сигурност няма да е такова. Може да изпробвам това от минералната им серия например..

Studio Daily Brush Cleaner

Последният продукт, за който ще ви разкажа в тази статия е препарата за ежедневно почистване на четки от Studio линията. Поръчах си го в момент, в който много експериментирах с цветовете в грима и четките ми за очи не успяваха да изсъхнат между нанасянията, пък и се притеснявах да ги "пера" всеки ден с шампоан и вода, за да не ги съсипя преждевременно. Все пак ми се струват доста фини, каквито са едни миниатюрни и реших, че им е необходима по-нежна и съобразена грижа.


След известен оглед на пазара на подобни препарати се спрях на този като най-достъпен и сравнително евтин продукт. Първото ми впечатление беше бутилката - доста голяма и удобна за ползване, под формата на спрей с дозатор. Най-силно запомняща се си остава обаче миризмата му - силно химическа, леко сладникава и адски трайна. Направих грешката да го използвам в стая и отне доста време да спра да го усещам след това. Оттогава вече мястото за почистване е само в банята, и то с пуснат вентилатор.. Самата миризма не ми е неприятна, дори донякъде ми допада, но ако трябва да бъда честна, бих предпочела да не мирише, тъй като се пропива във влакната на четките и си остава там.

Колкото до почистващата му сила, тя се ограничава до прахообразни продукти, в идеалния случай без блестящи частички в тях. Цветове сваля относително добре - впръсквам няколко пъти върху четката и правя с нея кръгообразни движения върху парче кухненска хартия, докато спре да оставя следи. За по-тъмните цветове обаче понякога се налага да повторя, а ако четката е със светъл косъм, той си остава леко оцветен до изпиране. Не успява да се справи и с брокатчета, като известна част от тях си блещукат по четката, дори след неколкократно почистване. С пудри също се справя добре, но за течни и кремообразни продукти изобщо няма смисъл да се опитва - само ги размазва и разнася по цялата дължина на влакната, а за някакво почистване и дума не може да става.

Едва ли бих си го взела отново, освен в случай, че не успея да намеря приемлива алтернатива. Имам още един такъв препарат наум, който обаче е и на почти двойна цена, но ще го изпробвам като свърши този и тогава ще му дам окончателната присъда.

Ами това е от мен за сега, надявам се поне нещо от статията да ви е било полезно :) Стана малко по-дълга от предвиденото, но пък мисля се получи доста изчерпателна на впечатления. Все пак, ако имате някакви въпроси или предложения, ще се радвам да ги прочета в коментарите.

Коментари

  1. Не знам колко си била вдъхновена или не, но на мен статията много ми хареса. Радвам се много, че са ти допаднали четките им, аз самата ги използвам много и също съм много, много доволна. Използвам първата четка за фон дьо тен вече от почти година (дори имам резервна) и направо съм й разказала играта, едва сега започна леко да се износва, но изобщо не ми пука, защото от промоциите си ги взимам на супер цена и няма да спра да ги използвам. Относно втората четка, която си показала, аз обичам да я използвам за кремообразен руж или бронзер, ефекта е направо поразителен и съм много впечатлена, въпреки че съм на твоето мнение, че не е достатъчно гъста. Имам това кабуки с камъчетата и до сега не е паднал нито един косъм, но това, което мога от опит да ти кажа е, че четките им една с една не си пасват. Имам примерно от нормалната им серия, обикновена за сенки (имам 2 броя) и са тотално различни, дори едната не беше добре залепена, но не ми се занимаваше за 1 паунд да се разправям. Съвета, който мога да ти дам е ако нещо не ти допада в качеството, веднага да им пишеш, ще ти върнат парите или ще ти пратят друг продукт.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Жени :)
    Аз също имам още доста четки, заредени в уиш-листа, но това кабуки ме спря при последната поръчка този уикенд и в крайна сметка се оказах с цял наръч моливи за очи, което ми е последната мания..
    Изобщо не ми беше минало през главата да им пиша обаче, много добра идея!
    И кремообразен руж ми се иска да пробвам някой ден, както и такава очна линия, но все се притеснявам, че ще е доста по-сложна работа да се уцели количеството, отколкото с пресовани продукти и моливи.
    Но пък новата им четка за очна линия толкова ме впечатли с формата си, че вероятно ще си я взема скоро, заедно с някое сладко бурканче и ще се престраша да се поомажа няколко пъти :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубаво обяснение, Пух :)
    Само да кажа за новата им четка за очна линия. Предполагам имаш предвид "прегънатата". Не им е хубава. Поне на мен не ми харесва. Имат много скромно снопче косми и не може да "хване" продукта както трябва. Не се получава хубава и наситена линия. Аз след нея си купих тази четка на Catrice и ми харесва много повече :)
    И за спрея за почистване. Ако мислиш да си купуваш този на ИсаДора, и него не ти го препоръчвам. Чисти по-добре от този на ЕЛФ определено. Но и той не може да изчисти напълно сенките. Четките ми със светъл косъм си остават леко оцветени, докато не ги измия със сапун. Като ми свършат двата спрея, мисля да си купя разствора на МАС и да приключа сагата. Не е особено скъп - беше малко над 20лв :)

    ОтговорИзтриване
  4. Аз имам спрея на IsaDora и съм адски доволна. Не знам как така при теб не действа, при положение, че моите четки ги оставя в перфектно състояние. В момента използвам малка хавлия, напръсквам веднъж върху нея, след това 2 пъти върху четката и всичкият грим пада за секунди, дори четките ми за фон дьо тен оставя чисти. Пробвай по-голямо количество евентуално, аз направо се учудвам, защото имам познати, които си го купиха и всички са супер доволни наистина.

    ОтговорИзтриване
  5. Веселина, мерси за споделеното за четката, спести ми малко парички и едно разочарование :) Ще погледна тази на Катрис, много са ми интересни тези прегънати четки.
    А за спрея - да, точно ИсаДора имах предвид, научих за него от блога на Жени, където беше сравнен и с този на ЕЛФ, и действително преобладаващото мнение по другите блогове е, че е добър.. Ще го изпробвам все пак и лично и ще пиша отзиви :)

    ОтговорИзтриване
  6. Аз скоро се прибирам в България, мога да ти отсипя малко от моя спрей и да видиш как ще ти допадне, за да не си даваш парите. Ще ти го пратя, само кажи.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ти за предложението, много мило :) Но не се притеснявай, така или иначе съм си наумила да го купя, само да довърша ЕЛФ-ския, за по-пълни впечатления и от опаковка и дозатор, и от по-дългосрочна употреба.

    ОтговорИзтриване
  8. Ами такива са моите впечатления от спрея на ИсаДора :) Определено е много класи над този на ЕЛФ, но не е и съвсем ОК.
    Имам няколко от бамбуковите четки за сенки на ЕЛФ. Те са светло жълтеникави. ИсаДора не може да ги изчисти достатъчно добре, за да се махне изцяло оцветяването от сенките. Това става само, като ги изпера. Четката за основата за сенки /Артдеко/, няма шанс да я измие за нормално второ ползване. Четката само се сплъстява още повече. Нея я мия всеки ден със сапун. Четката за коректора е същата работа. Коректорът основно се размазва из четката, не се отмива.

    ОтговорИзтриване
  9. Честно казано аз също не очаквам чудеса от този спрей, за мен ще е достатъчно да постига същите резултати като ЕЛФ, но с по-малко количество и без миризмата. Така или иначе редовно ги изпирам, оцветяването междувременно не ми пречи.
    Между другото, писах до ЕЛФ за скубещото се кабуки и този път никак не подходиха добре в началото, въпреки че им пратих снимка, а дори се опитаха да ми обяснят, че нямали политика да правят замени до България.. В крайна сметка се съгласиха, разбира се, и сега чакам да видя какъв ще ми е късмета с второто.

    ОтговорИзтриване
  10. Какво значи нямали политика да правят размени до България?? Какъв е този расизъм?? Пиши ми какво точно са ти казали, на секундата ще им поискам обяснение! Омръзна ми да ни дискриминират навсякъде по света.

    ОтговорИзтриване
  11. Пълни глупости, разбира се. Написаха ми "As we can not offer replacement items to Bulgaria please advise:" и след това варианти за връщане на парите. Аз им върнах отговор да си проверят политиките, тъй като самата аз съм получавала заменени продукти от тях, без изобщо да се налага да споменавам за това, след което ми върнаха, че щели били да направят изключение. Некомпетентни служители има навсякъде..

    ОтговорИзтриване
  12. :) Здравей... Много ми хареса статията ти.
    Добави ме във Фейсбук.. Искам да те питам доста неща!
    Благодаря ти предварително!

    http://www.facebook.com/envie.de.moi

    ОтговорИзтриване
  13. Здравей! Радвам се, че ти е харесала статията, надявам се да е била и полезна. За съжаление не поддържам фейсбук страница, но с удоволствие ще отговоря на въпросите ти тук в коментарите :)

    ОтговорИзтриване
  14. Благодарение на поста на envie.de.moi, вече имам и страница: https://www.facebook.com/DropsOfRainbow :)

    ОтговорИзтриване
  15. Решила съм съвсем скоро и аз да си поръчам четки на Elf и по специално Studio Powder Brush. Благодаря много за статията

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това им е най-добрата четка според мен, надявам се да ти хареса :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Благодаря ти за коментара! Мнението ти ми позволява да подобрявам себе си, дейностите си и съдържанието, което публикувам, а желанието ти да го споделиш ми носи безкрайна радост!