Бързи, лесни и вкусни омлетомъфини (мини-омлетчета)



Днешната рецепта разнообразява формата и вкуса на класическия омлет - така необходимо, когато в къщата има деца, а защо не и за възрастни, които пазят вкуса към приключения у себе си :) Подходяща за всяко време на деня - самостоятелно или с любима салата.

Време за подготовка: 5 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.
Трудност: изключително лесна

Необходими продукти за 3-4 броя:
- 3 яйца
- около 100-200 гр. пълнеж по желание (сирене, кашкавал, колбас, бланширани зеленчуци на парченца, маслини)
- 1-2 с.л. кисело мляко
- 1-2 с.л. фини овесени ядки
- 1/2 к.л. сода
- 1 с.л. олио
- сол и подправки на вкус (съобразете солта с наличната в пълнежа - аз не добавям изобщо)

Включваме предварително фурната на 180 градуса. Угасяме содата в киселото мляко и, след като набъбне леко, накисваме овесените ядки в него. Разбиваме яйцата с подправките, добавяме млечната смес, олиото и пълнежа, и разбъркваме добре. Разпределяме сместа в намазнени силиконови формички и печем до златист загар. Може и в хартийки за мъфини, но от тях не се отлепва много добре.

Да ви е вкусно :)

Коментари