Пълнени чушки с кайма и булгур
Продукти:
- 10-12 чушки (или 5-6 едри за пълнене)
- 1 кг. кайма
- 1 ч.ч. булгур
- 1 ч.ч. вода
- 1-2 пресни или малка консерва нарязани домати
- 1 средна глава лук
- 1/2 връзка магданоз
- сол
- олио
- подправки на вкус: черен пипер, червен пипер, мащерка, риган, шарена сол, кимион (аз предпочитам комбинация от първите три)
Приготвяне:
В дълбок тиган или тенджера запържваме ситнонарязания лук. Добавяме каймата и бъркаме, докато се наситни и посивее напълно (може предварително да я размием с малко вода, за да не става на бучки). Сипваме доматите, булгура и водата и разбъркваме.
След като сместа заври, намаляваме котлона и оставяме на бавен огън, докато булгурът поеме водата. Малко преди да е напълно готово, добавяме и подправките, а след отстраняването от огъня - и наситнения магданоз.
С така подготвената смес пълним предварително почистените чушки, топваме ги в смес от брашно и галета, за да не се изсипе плънката, и редим в тавичка.
Наливаме малко вода и печем на силна фурна до завиране, след което намаляваме до умерена температура и печем до готовност на чушките.
Сервираме с кисело мляко или млечен сос.
Да ви е вкусно!
Коментари
Публикуване на коментар
Благодаря ти за коментара! Мнението ти ми позволява да подобрявам себе си, дейностите си и съдържанието, което публикувам, а желанието ти да го споделиш ми носи безкрайна радост!